Kehadiran Hari ini

Pengikut Zul Avanzato

Friday, May 14, 2010

Sejarah Hidup gue...




Lagi mengenai hidup ku....

Selepas tamat sijil pelajaran Malaysia(SPM),

Aku terus ke Pusat latihan Khidmat Negara(PLKN)..Setelah 3bulan ak membentuk jati diri,

Aku mula menjejakkan kaki ke Pusat Kemahiran Giat Mara Kijal...
Lepas 6bulan ak pelajari kemahiran pembaikpulih peti sejuk dan penghawa dingin,


Aku keluar dengan muka yang pura2 berjaya...sijil SKM x dapatt woooo...^^(tu la,yang Lu gi ponteng dan kutuk cikgu tu pesal??)

Tanggal 30 haribulan 1 2007,Aku bekerja di Jing Ying Lightning Centre..Sebagai juruteknik Aircond...Lepas tu ak angkat kaki..Pasal ak jenis yang terlampau suke dimanjakan...(keje ngan cina,habis perkataan la dia smash kat ak)


Pastu,tanggal 19 hbulan 2 ,2007,Ak menuju ke MT DUNGUN...Juga ak dilantekk menjadi juruteknik aircond..Memandangkan kesemua rakan2 ak meninggalkan tempat itu,Ak pun turut ikut jejak diorang..Bodohkan ak masa muda2 dulu???



Setelah ak keluar dari MT dungun,tanggal 1 hb 6. 2008,aku menerjah kebidang lain..
Aku diperkenalkan oleh sahabatku,Keri..kepada seorang pengusaha Dan juga juruteknik komputer yg berjaya..Abg Man..Ak menukar bidang kepada komputer..3 bulan ak belajar,ak mahir dalam format,install dan juga menukar barang2 hardware n software...Setelah itu kewangan ak semakin kurang..Ak minta bekerja..




Tahu kenapa kewangan ak tak kukuh??panjang citernya...meh abg citer....


Haa...ni laa masa ak muda2 dulu...Tu tak letak ekzos buloh lagi..lau letak...Mengaum..sup2...Macam palesit......^^
Setelah ak rase terhimpit sesangat...Ak pun menetapkan matlamat...Satu perniagaan iaitu,CARWASH.....
Tanggal 7 hbulan 1 2008,perniagaanku bermula.


Rambut afro,sempena mengingati Tragedi Tokyo drift...








Hemm................Sampai skarang la ak bertapak disini...Akanku teruskan legasi ini hingga benar2 ak mencapai nirwana kejayaan...........

Ngntuknyer...Nukilan siap jam 3.10 pagi...da nak tido..esok keje plop...hehehe^^

2 comments:

ALYA said...

sy rase mcm nk tuli sejarah jgk bile bace ni.
huhuhuhu

Dolphin 'N' Penguin said...

hehehe...tulis2..jgn x tulis...hhehhee