Kehadiran Hari ini

Pengikut Zul Avanzato

Sunday, October 31, 2010

Kancil oh Kancil






Apalah nasib aku...memiliki kenderaan yang asyik buat hal..rm 4ribu lebih dikeluarkan semata-mata mahu melihat kenderaan aku berpotensi menjadi kancil yang disegani..tapi itu adalah perbuatan yang sia-sia...wth...

Selesai satu masalah,masalah lain yang timbul...aku pernah mencantikkan kereta kesayanganku itu dengan pertolongan Rakanku..dan hasilnya...teng teng teng.......



Aku dah gila sekarang ni..tak tahu mana lagi pomen kancil yang mampu membaiki dan mengubati penyakit kancilku ini....Dan ak telah habiskan Rm 1900.00 untuk overhall dan menukar piston yang agak besar..tapi...semakin banyak masalah yang dialami seperti tersedut-sedut enjin..bagai kereta yang berpenyakit kuku dan mulut..hehehhe


Minyak semakin laju keluar seperti enjin Honda yang bergear automatik..Arhh...penat aku melayan kereta ini...lepas daripada itu,aku mengeluarkan lagi Rm370 untuk menukar distributor dan alat yang nampak bodoh,tapi harganya....MasyaAllah............Harga macam yang aku dah tulis kat atas...^^



Aku buntu....Perniagaan makin hari makin perlahan,dan bagaimana lagi aku mahu menstabilkan simpanan untuk hari tua..hehehehe...(melawak bodo la plak..^^)
kalau lah aku tau begini banyak wang yang aku keluarkan,elok rasanya dari dulu aku mengangkat enjin Mira Turbo yang harganya lebih kurang harga yang aku keluarkan disaat dulu...

Tapi ak memang jenis yang kuat berangan..yang selalu aku angankan ialah,kalaulah tetiba jer ada seorang manusia yang ikhlas memberikan aku,tak banyak..dalam Rm 2juta..mesti aku dah angkat enjin yang boleh menggegarkan bandar Dungun nih..yang selebihnya aku nak beli Nissan Fair Lady,Rumah tak besar,tapi ada sepuluh bilik jer..dan yang paling penting,aku nak buat perniagaan yang agak besar lah keuntungannya pada aku..Buka Hub Ikan halal Malaysia...Modal 1juta beb^^...pastu,buka pusat Jamming untuk waktu beriadah bersama kawan-kawan,beli Padang Golf,beli rumah sewa dalam 5bijik...ermm...oh yer...Umrah lorh....gua nampak jer kuat enjoy,tapi akhirat wa tak lupe lol...^^

Itulah aku...dah merepek...~sekian~
P/S: Doakan aku untuk menjadi seorang jutawan yg beriman kelak!!!amin.....



Tak dapat Subaru,Fair lady pun takper..hehhehe

3 comments:

aliesha kirana said...

tlg aminkan..heeh..amin~~~

Wahida Nasution Thakhrim said...

amin~~ (^^)

Nismo BluebirD said...

hehehe...Amin ya Rabbalalamin....tengkiu...lagi banyak orang tlg aminkan,lagi cepatla sy jadik Jutawan..hehehhe...