Kehadiran Hari ini

Pengikut Zul Avanzato

Friday, December 17, 2010

POKKE :Antara Suk@ Dan Duk@ 2


Hah...sambungan Pokke Suka dan Duka...Iyalah..Aku sebenarnya baru dapat berita tentang
Pok Him,Lan,Mat Arif,dan 5rakan lain mencari penjual Pokke,Tak jauh,Jakarta jer..^^
Hah..Dengar kata,seorang Datuk berminat mahu membeli Pokke tersebut,Datuk itu dikenali sebagai Dato Bobo..Nak dipendekkan cerita,bebudak ni ambillah kesempatan menjadi broker dalam perniagaan ini...^^...

Deposit yang Datuk Bobo bekalkan kepada bebudak ni sebanyak 17juta...Wow....perghhhh....17 juta bai...tu baru Deposit...Belum keseluruhan lagi...Tapi ak pun tak tahu keseluruhan tu berapa...Sesampainya mereka semua diJohor,Lan memberitahu kepada Faez melalui telefon,Datuk Bobo mengumumkan,mahu membatalkan usrusniaga tersebut..What??Terkejut beruk kesemua manusia-manusia tadi...hehehe...^^Rm17juta telah dimasukkan Bebudak ni kedalam Akaun Bank si Mat Indon...hehehe...^^

Pulak tu,Datuk Bobo mahu wangnya rm17 juta tadi dipulangkan kembali...Dalam fikiran kami berdua asyik memikirkan kesihatan Pok Him yang dah berumur,pastinya sakit dada atau mengalami gangguan saraf pada mental...


Aku dan Faez kat sini memangla gelak sakan,hahahahaha(Gelak Jahat@Gelak Iblis)..Dah la tak diajaknya kami berdua,maklumla,rm 17juta siapa nak kongsikan??^^

4jam kemudian,mereka menjelaskan hal sebenar,bukan Rm 17 juta,tapi 17 juta Rupiah...bersamaan rm 8000..Hah...Buat suspen jer Lan...

Pokke ni juga telah mengakibatkan orang kampungku menjadi gila..Ceritanya bermula ketika seorang Datuk memberi kepercayaan kepada Chomat untuk mengambil Pokke diThailand..Chomat pergi bersama kapcainya,mengambil Pokke..Ketika mahu pulang kekampung bersama Pokke,Pokke meninggal diatas motor..;(

Datuk tersebut mahu kembali Rm80 ribu..Chomat menjual 2 buah kedai gunting rambut,dan sebuah kedai makan kepunyaannya..Masih tidak cukup Rm 60 ribu lagi...Chomat diberi ugutan,Jika tidak dapat membayar keseluruhan hutangnya,nyawanya akan melayang...Chomat terus meninggalkan kampungnya,lalu menuntut ilmu kebal..Ilmu yang dipelajari pula tidak dikhatamkan..Terus Chomat menjadi Gila..mengamuk dikota dengan memegang parang..
Sehingga kini tidak ku ketahui nasibnya...Pokke..keranamu bahagia,keranamu derita...^^

Sekadar Gambar Hiasan

7 comments:

faizura rahman said...

pokke ni popular enh skg!

btw, jgn lupa ambil cop mohor kt blog sy ye :) http://fyezrahman.blogspot.com/2010/12/200th-followers.html

Nismo BluebirD said...

mmg popular..;P
xreti nk amik lol^^
nanti ade mase blajo..^^

geekz36 said...

mber aku jd broker pokke. time nak ambik, tgk2 biawak. damn hotmber aku ni, lawak gile.

Nismo BluebirD said...

hahaha...itu biawak dapat cam lagi...member wa gi amik kat vietnam,skali iguana daa....dasar penipu betoi...^^

Ukhti [Aki] said...

Salam.soei mencelah dcni.award tuk kamu.sudi la amek.

http://doray-aki.blogspot.com/2010/12/award-untuk-kamu.html

MahaMahu said...

Singgah nak ajak jawab servay kat my blog... pada yg dah jawab abaikan masej ini..

Nismo BluebirD said...

ukhti[Aki];orait bebeh

MahaMahu:orait,start survay!!