Kehadiran Hari ini

Pengikut Zul Avanzato

Saturday, January 8, 2011

Saya Blogger Terengganu

Salam all Readers....Tadi aku punyer la bertuah,pasal aku ternampak ade lagi kontest untuk yang tak sempat join ari tu...dush.....^^
nah.. ni alamatnyer....

Nama Aku ialah Zulkifli atau lebih mesra dipanggil Nismo,atau manja lagi dengan panggilan abg Zul atau Abg Nis...kikiki^^
ok...Aku masih bujang,tak punya anak,apatah lagi bini...hehehe^^



Aku nih punya Facebook,kalau sudi add la aku...Tapi aku boleh bagi facebook ini jer,pandai pandailah korang manfaatkan penggunaan facebook korang kat url nih....http://www.facebook/zulcarwash

Tempat tinggal aku,atau mat salleh cakap "hometown" aku kat area Dungun,Terengganu jer..Kira aku nih pemuda Bloggers Dungun yang menjadi harapan Daerah lol^^
Dan secara detailnyer,aku nyer rumah kat Jalan Abdul Jalil,tempat orang kena tangkap berjudi dan melaga ayam zaman 50-an dulu....

Yang menarik kat tempat aku nih,masih ada tinggalan sejarah lombong bijih besi kat Bukit Chatak..tak jauh mana dari rumah aku,10minit dah sampai kalau naik basikal sambil bersiul...Erm..Pastu,ada la terowong yang amat gelap,menurut sumber,terowong tuh adalah terowong laluan keretapi dari Dungun menuju ke Bukit Besi semasa penjajahan British dahulu kala...

Oh yer..(sambil melahap nasik dan tangan menaip)bukan terowong mistik tu ajer yang best wooo,Pantai Teluk Bidara pun Best aper,kalau dah boring kat teluk Bidara,boleh pegi kat Pantai Teluk Gadung,dengar cite tempat awek atau anak dara comey blake duk melepak dan menggatal kat situ, hehhehe...dan yang semestinya,Dungun mempunyai Universiti Teknologi Mara lol^^...Tak Cayer??sudah......kalau percayer,Bagusss..............^^

Pantai yang terpanjang diAsia juga ialah pantai Dungun...haa....banyak....tu aku tak selongkar lagi kat Muzium dungun...Perghh...Aku bertuah duk Dungun....Suker Selokk Dok dungun Pah Ke Besor jalor.....Wok,balaik la wok key Dunguong,Ako Tungguo Muong,Kitey dudouk dekak Pula Seraa...Buleh jugok gi cerokk pata,maing air pata hok masing rebing,sedakk newor depang sura bala,perati porong dok ngepong dengang bapok dok paka gawa...Dungun Mete!!!!!!Na na nana naa...Tranunggggg Kiterrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 comments:

PinQib said...

hhaha
gua blogger kelantan. amcam??

| Gelagat Anti INDIA|

Nismo BluebirD said...

hahahha....kawe pong buleh kecek klate gok walaupong kawe ore tranung,,kihkihkih...

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said...

yo na na na na na, GANU KITER~~!

Nismo BluebirD said...

ganu kite Ganu NelanG^^

Aida Radzi said...

salam..sy org dungun gk..
sy follow dh blog awk..ade msa follow blog sy gk k..

Nismo BluebirD said...

sy dah follow sebelum awk follow sy lagi syg..^^